06-20 93 15 66      praktijkrustinjezelf@gmail.com  

Reiki

Ervaar de ontspanning en energie van Reiki

Reiki

Een Reiki-behandeling is een liefdevolle, zachte en ontspannende behandeling die werkt als een zachte stroom van liefde. De universele energie die je ontvangt, activeert het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen en in balans te brengen.

Het mooie van reiki is de is de eenvoud. Door met reiki te werken wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor je ontwikkeling en groei in gang gezet.

Reiki helpt bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is om te helen, werkt zeer rustgevend en bevordert de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zaken die niet in evenwicht zijn op mentaal, emotioneel of fysiek niveau worden gedurende de behandeling meer in evenwicht gebracht.

 Een Reiki-behandeling kun je zittend of liggend ontvangen. Tijdens een Reiki-behandeling mag je je kleren aanhouden. Comfortabel zittende kleding draagt bij aan een ontspannen gevoel.

Kom liever niet op het laatste moment binnen omdat het je dan extra tijd kost om eerst tot rust te komen.

Het gehele lichaam kan behandeld worden met uitzondering van de intieme delen. Als de ontvanger het niet prettig vindt om aangeraakt te worden, dan is dit geen probleem. Tijdens de behandeling kan ik mijn handen ook een paar centimeter boven je lichaam houden. 

Reiki kan je voelen. De één voelt tijdens de behandeling warmte of hitte. De ander kan een tinteling of rilling voelen. Ook kan het zijn dat je emotioneel wordt. Bij de eerste kennismaking met Reiki kan het zijn dat je helemaal niets voelt. Door regelmatig behandelingen te ondergaan kan dit gevoel zich wel verder ontwikkelen.

Een volledige Reiki behandeling duurt ongeveer 45-60 minuten. Het liefst wordt deze een aantal keer herhaald om het helingsproces beter te kunnen ondersteunen. Je kan de behandeling eventueel combineren met holistic pulsing. 

Na de sessie volgt vaak een gesprek over hoe de behandeling ervaren is.

 Voor en na een Reiki-behandeling is het van belang dat je veel water drinkt. De universele energie zorgt ervoor dat onderliggende lagen in beweging komen. Afvalstoffen, die zich in de loop der jaren in je lichaam hebben opgehoopt, worden door het water weggespoeld.

 Mogelijke toepassingen van Reiki:

- Bij fysieke, psychische en emotionele klachten

- Bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam

- Ontspant en verlicht pijn

- Geeft een heerlijke energie boost

- Heft blokkades op en geeft rust

- Bevordert zelfontwikkeling en bewustzijnontwikkeling

- Helpt oude emoties te verwerken

- Ondersteunend bij zwangerschap (heel fijn voor moeder & kind)

- Ondersteunend (in overleg met de behandelend arts) bij de afbouw van medicatie zoals bijvoorbeeld antidepressiva, stemmingsstabilisatoren of pijnbestrijding.

 Reiki is nooit een vervanging van reguliere geneeskunde!