06-20 93 15 66      praktijkrustinjezelf@gmail.com  

Holistic Pulsing

Ervaar de zachte bewegingen van Holistic Pulsing

Holistic Pulsing

Holistic pulsing laat zien wat je met zachtheid kunt bereiken. Het is een massage/therapie die zowel op lichamelijk als geestelijk vlak diep inwerkt. Met holistic pulsing help ik je om weer naar je eigen lichaam te luisteren, waardoor een helend proces in werking wordt gesteld. 

Holistic pulsing is een uitermate geschikte therapie om stress te verlichten en moeilijke gebeurtenissen te verwerken. Het kan helpen om inzicht te krijgen in de psyche en eventuele verdrongen emoties, vermoeidheid te verhelpen en om klachten als hoofdpijn, rugpijn en spierpijn op te lossen.

Holistic pulsing is een vorm van massage waarbij je lichaam door wiegen, stretchen en pulsen in beweging wordt gebracht. Door de ‘stroming’ die zo in je lichaam ontstaat, kun je je bewust worden van spanningen en blokkades en deze waar mogelijk loslaten. 
Vergelijk het menselijk lichaam met een vijver met diverse beekjes, steeds in een grote ritmische beweging. Zodra in de vijver of in één van de beekjes dammetjes ontstaan, kan het water niet meer vrij stromen. Door zacht in de dammetjes te pulsen, lossen ze uiteindelijk vaak op.

Het menselijk lichaam, dat voor een groot deel uit water bestaat, is eveneens een grote ritmische beweging. Wanneer, om wat voor reden ook, blokkades ontstaan, kan de energie niet meer vrijuit stromen. Dit merk je zodra het lichaam zachtjes wordt gewiegd of gepulsd. Dit wiegen of pulsen kan bijdragen aan het loslaten van blokkades.

Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst in een op de persoon afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel.

Holistic Pulsing is uitstekend te combineren met een Reiki-behandeling en kan ook toegepast worden bij andere massage-vormen.